4 Mart 2009 Çarşamba

3 MART “DEVRİM YASALARI”NIN 85. YILI

ugbplatformu 

“ISPARTA ULUSAL GÜÇ BİRLİĞİ  PLATFORMU “
MART  “DEVRİM  YASALARI”NIN  85. YILI
ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

3 Mart 1924 günü Türk Devriminin özünü oluşturan, Laik Demokratik Atatürk Cumhuriyetinin temel yasaları TBMM’de kabul edildi. 429 sayılı yasa ile yüzyıllardan beri süregelen ve Bağımsızlık Savaşı yıllarında Mustafa Kemal ve arkadaşları hakkında ölüm fetvası veren Şeyhülislamlık kurumuna son verilmiş, 430 sayılı yasa ile “Eğitim ve Öğretim Birliği” gerçekleştirilmiş, 431 sayılı yasa ile de “Halifelik ” kaldırılmıştır.

Bu yasalarla , Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlarından birini, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşını, bir millileşme ihtilali neticesi emperyalizmi ve yamaklarını dize getiren, bir enkazdan yepyeni, çağdaş bir devlet kurmayı başaran yüce Türk ulusunun yeniden emperyalizmin güdümüne girmemesinin, yeniden bağımsızlık savaşı vermek zorunda kalmamasının, bir daha emperyalizmin piyonlarının yeniden yönetme yetkisi ile iş başına gelmemesinin, güvencesi sağlanmıştır.

Bu nedenle, 3 MART 1924 tarihi; TBMM tarafından, devrimi destekleyen ve devrimin özünü oluşturan yasaların çıkartıldığı onur günüdür. Kutluyoruz.

85 YIL SONRA özünü 3 Mart devrim yasalarının oluşturduğu Türkiye Cumhuriyetini yeniden “hilafetçi ılımlı İslamcı” yapıya dönüştürmenin ve biçimlendirmenin siyasal alt yapısı tamamlanmak üzeredir. AB devşirmesi, ABD piyonu, Sevr yandaşı, Şeyh Saitlerin, Sait Mollaların, Damat Feritlerin, Vahdettinlerin iz sürücülerinin yatağında üreyen ve beslenenler muhafazakârlığa yaslanarak hiçbir ahlaki değere aldırmadan kutsal dinimizi politik amaçlar için kullanarak cumhuriyetimizi kuşatma altına almışlardır..

1920 lerde Sevr'e karşı bağımsızlık savaşı verenleri, yani Mustafa Kemalleri 'Teşkilatı Milliye sergerdeleri,….. Düşmanlar onlardan bin kerre iyidir' (Ali Kemal ' 23 Nisan 1920, Peyami Sabah) diyen zihniyetin takipçileri, bu gün egemen gücün işgal politikalarını ve katliamlarını kutsallık ve özgürlük adı altında kutsamakta, onlarla iş ve güç birliği içinde Türk devrimine, devrimlerin ve cumhuriyetin kurucu kadrosuna soysuzca saldırmaktadırlar.

Sevr, açıkça Türkiye’nin Batılı emperyalist güçler tarafından paylaşılmasını ve Türk toprakları üzerinde birisi Ermenistan, diğeri Kürdistan olmak üzere iki yeni kukla devlet kurulmasını öngörmekteydi.

Bugün AB ve ABD dayatmaları aynı amaca hizmet etmektedir. Lozan’ın  parçalanması ve Sevr’in  tedavüle sürülmesinde eşbaşkanlık üstlenenler, Kemalist Cumhuriyetle, cumhuriyetin kazanımlarıyla kavgalı olan tüm karşı devrimcileri tek bir çatı altında birleştirerek, 3 Mart devrim yasalarını tasfiye ve Sevr’in taşeronluğunu yapmaktadırlar. Bu karşı devrim askerleri Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin olmazsa olmaz temel ilkelerini hedef alan yıkıcı politikaları hayata geçirme yarışında Damat Feritleri, Ali Kemalleri aratmıyorlar.

Artık savaş,  topla, tüfekle,  silahla değil, Ulus devlet, ulusal irade, ulusal hukuk  yok edilerek, ulusalcıları imha ederek  sürdürülüyor. Burada imha edilmek istenen, boğulmak istenen,  katledilen    Devrim yasalarıdır, Cumhuriyettir, Türk ulusudur, Atatürk'tür.

Seçimlerin hemen ardından “Atatürk milliyetçiliğinin” Anayasa’dan kaldırılmasını talep edenlerin gerçek amacı Cumhuriyet devrimi ile, Kemalist devrim ile hesaplaşma arzusudur. Bu talep Türkiye Cumhuriyetini yıkma eyleminin işaret fişeğidir. Buna canımız pahasına da olsa asla izin vermeyeceğiz. Buna izin verdiğimiz zaman artık cumhuriyet ve millet diye bir şey kalmaz. Anayasadan "Atatürk ilke ve inkılapları, Atatürk milliyetçiliği" kavramlarını çıkarmanın "demokratikleşme ve özgürleşme" isteğiyle özdeş olmadığının ayırdındayız. Bu istek, varlık nedenimiz olan ana-babamızı reddetmekle aynı şeydir.

Ne yazık ki uzun zamandır güneşe, aya göre yön değiştiren, kerametleri kendinden menkul şeyhler, akılları esir alınmış "aydın" lar, bilim adamlığından "ulema" lığa değişerek dönüşen, iktidar yalakası, ihanet erbabı devşirmeler, yatağına düşüp beslendikleri küresel güçlerin uşaklığına soyunmuşlardır. Halkımız bunların yarattığı bilgi kirlenmesi ile uyuşturulmuştur. Yaşadığımız sancıların temelinde bu ihanet yatmaktadır.

Bu nedenlerledir ki 2009 Martında yapılacak olan seçimler A partisi veya B partisinin iktidar mücadelesi değil, cumhuriyetin kazanımlarıyla, Atatürk devrimlerle kavgalı olan zihniyet ile Cumhuriyetçilerin, Atatürkçülerin mücadelesidir. Atatürk Cumhuriyeti ile Devrim yasaları ile kavgalı olanlara hatırlatırız; Türkiye Cumhuriyeti Devleti oylama ile değil savaş meydanlarında kan ve can karşılığı kurulmuştur. O nedenle yıkımın bedeli çok ağırdır. Küresel güçlerin emir erleri bu bedeli ödeyemezler. Türkiye Cumhuriyetini sadaka karşılığı aldığınız oylarla yıkamayacaksınız. Buna asla izin vermeyeceğiz.

Bu ülke bizim.. Bu cumhuriyet bizim.. Atatürk bizim..  Ama  Biz yaşadıkça, Korkmadıkça, sinmedikçe, palavraya pabuç bırakmadıkça.. BİZİM.

Atatürkçüler!.. Atatürk Cumhuriyetinin sahipleri.. Laik, çağdaş, , demokrat  tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne inanan insanlar..

Eğer bugün susarsanız, bugün sinerseniz, bugün koparılan gürültüler, toz duman edilen ortamda Atatürk ve Cumhuriyeti'nden şüphe ederseniz biteriz.  Atatürk biter. Atatürk Cumhuriyeti biter..

Bilinmelidir ki; Türk ulusunun yeniden emperyalizmin güdümüne girmemesinin, yeniden bağımsızlık savaşı vermek zorunda kalmamasının, bir daha emperyalizmin piyonlarının yeniden yönetme yetkisi ile iş başına gelmemesinin, güvencesi olan Kemalist Devrim yasalarının ışığıyla yetişmiş olan bizler,  Kemalist devrimi yok etmeye yönelik tüm tehditlere karşın, tüm devrim yasalarını koruma ve savunma mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız  .

3 Mart 1924’ün yani Devrim yasalarının kabul edilişinin 85. yılında;Türk Devrimi’nin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk’le arkadaşlarını, uygulayıcılarını, devrim yasalarını önerenleri içtenlikle anıyor, saygın anıları önünde eğiliyoruz.

1. Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesi –

2. Biz Kaç Kişiyiz Isparta Platformu

3. Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Örgütü

4. CUMOK Isparta Temsilciliği

5. Demokratik Sol Parti Isparta İl Örgütü

6. Eğitim- İş Isparta Şubesi

7. Alevi Kültür Derneği Isparta Şubesi

8. İşçi Partisi Isparta İl Örgütü

9. Tüm Gençlik Birliği Isparta Şubesi

10. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Isparta Şubesi

11. Türkiyem Topluluğu Isparta Temsilciliği

12. Y.Kuşak Köy Enst. Dern. Isparta Şubesi

0 Comments: